Waarom lijden we zo veel…

Beste vriend,

Wanneer je drijft op een wolk zal je ervaren dat het beste wat je kan overkomen de afwezigheid van gedachten is. Niet denken betekent de moed hebben om alles te laten gaan, geloven dat alles goed is, meedrijven op de stroom van het leven.
beek
Het gevoel dat over je zal komen is onbeschrijfelijk en onbegrijpelijk. En dat is okay. Want vanaf het ogenblik dat je het wilt begrijpen raak je het gevoel kwijt en zal je terugkeren op de grond. Terug in het labyrint van je gedachten.

Wanneer je die sensatie in je hart voelt, weet je dat daar alles is. En dat al het andere slechts excuses zijn om niet je hart binnen te gaan. Alle pogingen om het leven te begrijpen halen je weg bij het gevoel waar het echt om gaat. Dit gevoel laat zich niet gemakkelijk beschrijven. Het is de optelsom van geluk, liefde, vrede en tevredenheid.

Teruggekomen bij de basis zijn er slechts twee dingen:

Jij en de omstandigheden. Ons hele leven lang hebben we te maken met omstandigheden. Geluk en pech. Rijkdom en armoede. Goed en slecht. De manier waarop we met deze omstandigheden omgaan hangt af van het GEVOEL dat we in ons hart hebben. Als we een goed gevoel in ons hart hebben, dus over ons zelf, dan doen de omstandigheden er veel minder toe. Hun invloed neemt af in de mate dat dit positieve gevoel in ons hart groeit. En het kan groeien als we de betonnen muren met prikkeldraad, die we er om heen opgetrokken hebben, opruimen.

Met andere woorden het gevoel dat echt er toe doet is het gevoel dat we over ons zelf hebben. En werken aan dit gevoel of het slechten van het prikkeldraad en de tralies die er voor zitten kan door je negatieve emoties te overwinnen. Deze negatieve gevoelens gaan in de kern alleen over jezelf.

Dus het antwoord op de vraag:”Waarom lijden we zo veel?” is omdat we nog niet klaar zijn om onze negatieve gevoelens te overwinnen. Dat is alles!! En deze negatieve emoties kan je overwinnen.

De keuze is aan jou om een einde te maken aan al het afzien en lijden. Jij bent de enige die deze beslissing kan nemen. Niemand noch welke situatie dan ook staat je in de weg.

Je hoeft niet te lijden, wanneer je dit niet wilt!

zorg goed voor jezelf,

Rob.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*