Verlicht

Foto 123rf

verlichtenVerlichten kan je op twee manieren: je kan stralen als een lantaarnpaal en je medemens bijlichten, een lichtpunt in de duisternis zijn, of je kan elkaar ook ondersteunen, helpen het leven lichter te maken.

Daarnaast betekent verlicht zijn dat voor jou het leven minder zwaar is. Wanneer je verlicht bent zweef je als een pluisje door de lucht, dan neem je de omstandigheden niet meer zo zwaar op. Je accepteert en zweeft over de problemen heen in plaats van er tegen aan te botsen.

Het leven is zwaar voor de mensen die voortdurend vechten tegen de dagelijks, zelfs per moment veranderende omstandigheden. Iedere seconde die voorbij is kunnen we als verloren beschouwen of zien als de natuurlijke loop van zaken.

Hetzelfde gebeurt wanneer we dingen, relaties, idealen, herinneringen proberen vast te houden. We verzetten ons tegen de verandering er van omdat we daarna niet meer dezelfde relatie, hetzelfde ding of ideaal hebben als er voor. Verlicht zijn betekent je niet hechten, maar juist zo veel mogelijk loslaten en op zijn beloop laten. Vol vertrouwen dat het allemaal goed komt, vanuit het gevoel dat alles goed is en goed zal blijven.

Wij zijn zelf degenen die niet vertrouwen en ons overgeven aan twijfel. Dat zorgt dat we ons zoveel mogelijk aan het bestaande vasthouden uit angst dat alles wat komt minder zal worden dan wat we nu ‘hebben’.

Leven in het hier en nu maakt lichter, verlicht doordat er geen heden en toekomst is. Er is op dit moment niets anders dan de letters die je leest op het computerscherm. Er zijn geen zorgen, er is slechts de blik die jij werpt op deze tekst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*