Met je hoofd in de wolken zijn betekent ergens heel tevreden over zijn. Met ‘Op een wolk zitten’ wordt in het spraakgebruik bedoeld niet meer met beide voeten op de grond staan. Zweven, niet meer op aarde zijn.

Dat is nu precies wat ik er mee bedoel. Probeer je los te maken van de aarde en al haar beslommeringen. Doe een poging het dagelijkse los te laten en vanaf een wolk te kijken naar wie je bent en waarmee je bezig bent op de aarde.

Neem afstand. Doe iets wat onmogelijk is: ga op een wolk zitten. Hierdoor maak je je los van de gangbare denkbeelden en alledaagse beslommeringen. Kijk eens verder dan de zogenaamde realiteit van de wereld. Buiten ons liggen andere realiteiten die we enkel op ongewone manieren kunnen benaderen.

Geobsedeerd als we zijn door de waan van de dag vergeten we dat er meer is tussen hemel en aarde. In veel Aziatische landen bijvoorbeeld is het nog steeds gebruik om contact te hebben met overleden voorouders, ondanks de technische vooruitgang die ook daar zijn intrede heeft gedaan. In de westerse wereld is er vooral veel contact met de god van het Geld, alsof het geestelijke er niet is.

Ik prijs me gelukkig dat ik geregeld uitstapjes maak naar die andere wereld. Naar die wolken boven ons hoofd. Dat is waar ik graag zit. Ik wil collega Cloud Walkers uitnodigen mij te vergezellen en van hun avonturen op deze site verslag te doen.

Sitonacloud, 19 mei

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*