Ontmoeting in de wolken

Foto 123rf

Ik zag haar van een afstand. Zij zat vredig op een wolk. Ze had een starende blik zoals alle Cloud Walkers dat hebben. Ik naderde haar voorzichtig en voelde me tot haar aangetrokken. Toen ze haar hoofd naar me omdraaide en haar ogen mij ontmoette glimlachte ze. Ze nodigde me uit met een handgebaar om dichter bij te komen.

Ik zat naast haar. We zeiden geen woord tegen elkaar. Hier in de wolken zijn woorden niet nodig, omdat we onze gedachten laten gaan en uitsluitend op ons gevoel vertrouwen. Ik voelde dat zij heel ontspannen was, wat geen verrassing is. Wanneer we niet meer denken zijn er ook geen zorgen meer die ons hinderen. In de wolken is geen ruimte voor gedachten. Iedere gedachte voert ons direct terug naar de aarde.

Een tijdje genoot ik van haar aanwezigheid. Wanneer ik in de wolken ben heb ik geen behoefte aan gezelschap. Het gevoel is zo overweldigend dat iedere wens verdwijnt. Wanneer ik soms andere Cloud Walkers ontmoet spreken we nooit en knikken elkaar enkel toe.

Plotseling verlies ik de wolken en loop op straat. Hier doe ik wat boodschappen. Blijkbaar was haar aanwezigheid in de wolken te veel voor mij geweest. Ik was zonder dat ik het door had over haar na beginnen te denken. Ik verwisselde een prachtig gevoel voor een wens. Plotseling wilde ik meer van haar, ik wilde haar meer zien en met haar praten, ja ik wou een afspraak met haar maken. Ik wilde met haar iets gaan drinken, lachen, me gemakkelijk voelen. Ik wilde goede momenten met haar hebben. Ik wilde controle.

Op die manier verloor ik haar en viel van de wolk. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken, want vanaf het ogenblik dat ik weer begin te voelen zonder denken zal ik terug in de wolken zijn. Hoewel ik niet kan verwachten haar ooit terug te zien. Voor Cloud Walkers maakt dit niets uit, want ieder moment in de wolken is een geschenk ontvangen met dankbaarheid.

Sitonacloud.