Leven na de dood

Op de reis naar het geestelijke leven is het misschien handig om even bij een aantal momenten stil te staan. In dit artikel staan we stil bij het leven na de dood. In het volgende zullen we kijken naar de geboorte op aarde.

Het leven in het hiernamaals en het aardse materiële leven hebben tal van overeenkomsten. Eigenlijk is het belangrijkste verschil dat we in het hiernamaals zonder lichaam verder leven als ziel. Al het materiële bezit van de aarde is waardeloos voor ons geestelijke leven. Bij de overgang naar het hiernamaals zal je er moeilijk van kunnen loskomen als je gevoelsleven hierop tijdens je leven gefocust was.

Vanuit het aardse leven neem je niets mee naar de sferen. In het hiernamaals zijn we ons wel degelijk bewust van wat we als ziel willen. Alles wat we willen wordt dan direct vertaald in een geestelijk gevolg.

Het leven na de dood bestaat uit meerdere sferen, waarbij iedere sfeer een afspiegeling is van ons gevoelsleven. In iedere sfeer leven zielen verder die een zelfde niveau van geestelijke liefde hebben.

De geest is ijl en luistert naar de wil, als deze wil op een punt kan worden gericht, dus bij voldoende concentratie. In de geestelijke wereld gebeurt alles direct waaraan wij denken.

Innerlijk verschillen we hier in niets van het aardse leven. Op een bepaald moment gaan wij als zielen in de geestelijke sfeer zien dat we alleen kunnen vooruitkomen door anderen te helpen. We zullen dan op aarde gaan optreden als beschermengelen of geestelijke gidsen, maar ook in de duistere sferen kunnen we actief worden.

Je komt binnen in het hiernamaals in de sfeer van licht die je in je gevoelsleven bezit. Het leven na de dood is namelijk een spiegel van onze gevoelens. We beleven daar waar we voor openstaan. Veel van ons die hier binnen komen weten niet eens dat ze gestorven zijn, omdat zij hiervoor nog niet openstaan.

Vanuit bijvoorbeeld de schemertoestand kan je naar een lichtsfeer overgaan als je iets voor een ander doet. Als je echter alleen met jezelf bezig bent zal je je voor anderen afsluiten. Dan zal je bijvoorbeeld wonen in het land van haat, hartstocht en geweld.

Door de evolutie van ons gevoelsleven zal echter ooit deze duistere sferen oplossen en zal iedereen het licht uitstralen van geestelijke liefde en wijsheid.

De sferen en duisternis die bij de aarde horen, geven de bewoners de mogelijkheid om aan zichzelf te werken en zich de universele liefde voor al het leven eigen te maken.

Naarmate ze meer liefde voelen, zullen ze meer liefde uitstralen en ook hun geestelijke omgeving zal dit licht weerspiegelen.

Bron: boeken van Jozef Rulof (rulog.org)
Zoals de stichting Eeuw van Christus aanbeveelt kan je het beste beginnen met de volgende boeken als kennismaking die over het hiernamaals gaan: ‘Een Blik in het Hiernamaals’ en ‘Zij die terugkeerden uit de Dood’. Deze boeken geven een ‘ooggetuigeverslag’ van het Leven na de dood.