De meesten van ons zijn ooit vreselijk verliefd geworden. Dit geeft een heel speciaal gevoel, die onze gedachten wegduwt. Dit schitterende gevoel beheerst voor een periode ons leven volkomen . We noemen het ‘op een roze wolk zitten’. Deze hemelse sensatie geeft ons vleugels en samen met onze geliefde vliegen we weg van alles en iedereen. Eeuwenlang kunnen we bij elkaar zitten, op die roze wolk. De wereld verkleint tot die van het verliefde koppel. Iedereen verbleekt, al het andere wordt onbelangrijk. Zachtheid, zoetheid en warmte doet ons vergeten wie we zijn. Samen zijn we twee prachtige mensen, die stralen als de zon.

Dit gevoel van verliefdheid kan je vergelijken met in de wolken zijn. Bijna.

Verliefdheid houdt geen stand. Vanaf het moment dat de gedachten terugkeren kijken we naar de nadelen van deze relatie en plotseling zien we elkaars fouten. Dingen die eerst geweldig leken, blijken niet zo mooi te zijn als in het begin.

De route naar de wolken ken ik niet. Wat ik wel weet is dat negatieve emoties overwinnen me een goed gevoel geeft. Dan, zo af en toe, kom ik in de wolken en heb ik dat vreemde gevoel in mijn buik dat vergelijkbaar is met verliefdheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*